Preparem un ‘Arròs negret’ amb Pili

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1 l. de Morralla per a fer el caldo o peix variat de Roca
- 500 g d’Arròs
- 2 Alls
- 1 ceba
- 2 tomaques madurs
- 2 cullerades de pebre roig
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- Sal al gust
- 1 calamar
- 1 sépia
- 1/2 k gamba pelada
- 2 bosses de tinta de calamar
- 1 got de vi blanc
PREPARACIÓ
– En una olla posar tot el peix amb l’aigua , la sal i un got de vi. Ho deixem coure uns 30 minuts.
– Colar i apartar el peix. T’ha de quedar entre 1.5 L o 2 L de caldo.
– Agafar la ceba , les tomaques i els alls; i ho triturem tot en la batedora.
– Posar la paella en el foc amb l’oli i afegir el puré anterior amb un poc de pebre roig . Ho sofregim a foc lent uns 2 minuts.
– Afegir el calamar , la sépia i les gambes prèviament trossejades a la paella ; i deixar sofregir uns 2 minuts.
– A continuació afegir les 2 bosses de tinta de calamar i donar-li unes voltes perquè es mescle bé.
– Afegir el caldo de peix i deixar-ho coure uns 15 minuts.
– Afegir l’arròs i deixar coure durant 20 minuts . Els primer 5 minuts a foc viu i després a foc lent.
– Si veus que se’t queda sense caldo i l’arròs esta dur afegir un poquet de caldo i deixar-ho a foc molt lent fins que se’t faça l’arròs. Si al contrari ho veus fet i se’t queda molt caldo has d’avivar el foc perquè ho absorbisca l’arròs.
– Retirar del foc i deixar reposar uns 5 minuts. Se servix en la paella i s’acompanya amb all oli.
ALL-I-OLI
INGREDIENTS
- 3 Dents d’alls
- 1 got d’oli d’oliva
- 1 ou
- Sal
PREPARACIÓ
Es fica tot en el got de la batedora, es bat amb la batedora en el fons del recipient i se’n va pujant la batedora a poc a poc segons es vaja espessint.