Pili, la nostra benvolguda cuinera, ens prepara una fabulosa fideuà

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1 Kg. de morralla per al caldo o peix variat de Roca
- 500 g de fideu de Fideuá
- 1 L de caldo de peix
- 250 g de gamba pelada
- 250 g de Llagostí
- 150 g de cloïssa fresca
- 200 g de clòtxines
- 1 sépia
- 2 tomaques madurs
- 1 ceba
- 2 dents d’all
- Pebre roig dolç
- Safrà
- Sal
- Oli d’oliva
PREPARACIÓ
– Posar la morralla o el peix de Roca a bullir amb 2 L d’aigua.
– Netejarem les clòtxines i les cloïsses i les posarem en una cassola tapada amb un poc d’aigua fins que estiguen totes obertes.
– Traurem les cloïsses i les clochinas . Les colarem i les reservarem.
– Tallarem la sépia a trossets xicotets i la reservarem.
– Pelem la ceba , els alls i la tomaca i els triturarem tot amb la batedora.
– Posem una paella en el foc amb un poquet d’oli quan este calent.
– Agafarem tots els gambons i els llagostins i els segellarem per les dos parts. Els traiem i els reservem.
– Amb eixe mateix oli incorporem el puré que prèviament havíem triturat i es deixara daurar un poc a foc lent.
– Incorporem la sépia i les gambes pelades amb el pebre roig i li donarem unes voltes.
– Colar el caldo i incorporar-ho en la paella i deixar-ho coure uns 5 minuts a foc mitjà amb el safrà.
– Afegir els gambones i els llagostins i deixar-los coure uns 3 minuts.
– A continuació afegir el fideu de la fideuá i deixar-ho coure uns 15 minuts a foc mitjà fins que veges que s’este assecant el fideu ha d’estar bla.
– Agafar les clòtxines i les cloïsses i posar damunt de la fideuá decorant amb un poc de gràcia.
– Apagar el foc i deixar reposar 2 minuts. Se servix en la paella.