Pili ens prepara una ‘Tortada de pera’

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1/2 bots de llet condensada
- 500 g de llet
- 5 cullerades de farina
- 7 peres
- 5 ous
- 1 motle per a tortada desmuntable
- 250 g de sucre
- Mitg got d’aigua
PREPARACIÓ
– En un bol posar la llet condensada, la llet, els ous i la farina. Es bat tot.
– Afegir 3 peres tallades a trossets xicotets. Introduïx les peres en el motle i remou-lo tot amb la mescla anterior.
– Encender el forn perquè es vaja calfant.
– Agafar el motle per a tortades i introduir el contingut del bol.
– El forn ha d’estar a la temperatura de 180 é dalt i baix.
– Introduïr el motle de la tortada i deixar coure uns 25 minuts fins que es dore per la part de dalt.
– Punxar amb un tenidor la part superior de la tortada i comprovar que la tortada este feta. Si traus el tenidor sense tacar vol dir que esta cuita.
– Extraure del forn la tortada.
– Pelar les peres restants i tallar-les per la mitat.
– Posar una paella al foc amb el sucre i mig got d’aigua ,incorporar les peres dins de la paella i deixar uns minuts a foc lent , fins que les peres estiguen caramel·litzades, és a dir, amb un color dauradet.
– Traure de la paella i incorporar-les peres a la tortada decorant-les.
– Ficar la tortada en la nevera perquè es vaja a refrescar bé, durant mitja hora mes o menys.
– Una vegada freda desemotlar la tortada amb molt de cuidat.
– Servir amb un poc de nata a un costat.