Paella d’arròs en carranc

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1 K De carrancs de mar .
- 1 sépia .
- 1/2 k gamba pelada .
- 500 g d’arròs .
- 1 Ñora .
- 1 k de morralla o peix de roca per al caldo .
- sal al gust .
- 3 alls .
- 1 ceba .
- 2 tomaques madurs .
- 6 cullerades d’oli .
- Pebre roig de la vora .
- Safrà
PREPARACIÓ
– En una olla posar tot el peix , la sal i la Ñora i coure durant 30 minuts .
– Agafar els carrancs i tallar-los per la mitat i reservar .
– Agafar la ceba , els alls i les tomaques i triturar-ho tot amb la batedora i reservar .
– Posar la paella en el foc amb l’oli . Una vegada calenta incorporar els carrancs que havíem reservat i donar-li unes voltes fins que es dauren un poquet , traure’ls i reservar-los .
– Agafar la sépia i trossejar-la a trossets xicotets i afegir-los en la paella amb el mateix oli en què havíem sofregit els carrancs . A continuació les gambes pelades i donar-li unes voltes .
– Afegir el puré que havíem triturat anteriorment en la batedora i donar-li unes voltes a foc lent amb unes cullerades de pebre roig .
– Incorporar els carrancs que havíem reservat .
– Colar el caldo amb un colador .
– Afegir el caldo a la paella i deixar-ho coure uns 15 minuts amb un poc de safrà .
– Afegir l’arròs i deixar coure durant 20 minuts . Els 5 primers minuts a foc viu i després a foc lent .
– Retirar del foc i deixar reposar uns 5 minuts . Es servix en la paella . Si voleu el podeu acompanyar amb un poc d’all oli .