Hui preparem un deliciós ‘Suquet de Rap’

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 8 Gambones.
- 1/2 k de gamba pelada.
- 1 Rap.
- Jolivert.
- 1 Ceba.
- 3 Alls.
- 2 Tomaques madurs.
- Pebre roig.
- Safrà.
- Sal al gust.
- Oli d’oliva.
PER AL CALDO:
- 1/2 l d’aigua.
- Espines del Rap.
- Cap del Rap.
- Fulls de jolivert.
- Sal.
PER A LA PICADA:
- 12 Ametles.
- 3 Alls.
- 2 Llesques de pa
PREPARACIÓ
– En una paella posem un poquet d’oli , sofregim els alls , les ametles i les llesques de pa fins que es dauren un poquet. Ho retirem i ho reservem.
– Agafem la ceba , les tomaques i els alls ; i ho passem tot per la batedora.
– En el mateix oli que hem daurat les ametles s’incorpora el puré que prèviament hem triturat , i se sofrig molt lentament perquè no se’ns creme.
– Pelem les creïlles , les tallem i les afegim al sofregit amb un poquet de sal i de pebre roig . Li donem unes voltes perquè es mescle tot molt bé.»
– A continuació afegim el caldo prèviament colat. El caldo deu de cobrir les creïlles i es deixa coure fins que la creïlla este mig feta.
– Afegim els gambones , les gambes pelades i el peix . Ho deixem coure durant 7 minuts. Fins que s’acabe de fer la creïlla i el peix.
– Agafar els alls , el pa i les ametles prèviament reservades i picar-ho tot amb el morter.
– Quan el rap este apunt afegim la picada amb un poc de jolivert picat i ho deixem coure uns minuts.
– Apaguem el foc i ho deixem reposar uns minuts.
– Es pot servir en la cassola o en plats individuals.