https://www.cvradio.es/wp-content/uploads/2018/09/Champions.png

EN DIRECTO 17:55 – 22:00

Futbol 'En Joc' Champions League: Young Boys - Valencia C.F

CVRADIO ON-LINE

‘De Poble en Poble’ a Paterna, Montesa, Guadassuar i Alcasser

De Poble en poble visita Paterna que continua celebrant les Festes Majors en Honor al Santissim Crist de la Fe i a Sant Vicent Ferrer. La regidora de cultura Paquita Periche ens parla del Certamen dels jocs Florals i el lliurament del Coet d’Or. Ens desplaçarem fins a Montesa. Este municipi templari prepara les festes en honor a la Santa Espina de la corona de Jesucrist i a la Mare de Deu del Castell. També farem parada a Guadassuar on les danses es converteixen en protagonistes de les festes. I farem una ullada a Alcasser que celebra la seua setmana taurina.

1 COMENTARIO
  • Arnau Soler / 26 Ago 2016

    Montesa municipi templari? No sé d’on vos heu tret això? Els templaris oferiren els seus serveis al rei en Jaume I durant la reconquesta, però una vegada conquerit el poble el castell passa a mans reials, no als Templaris. El 1289 amb la Carta Pobla (que no Puebla) continuà en mans reials. I quan es fundà l’Orde de Montesa per Jaume II el Just el 1319, ja no existia la dels Templaris. Ara bé, l’antic castell de Montesa, de fundació reial, i alguns béns de la desapareguda orde del Temple, junt amb els de l’Hospital, passaren a mans de la de Montesa. I fou a partir de la fundació de l’Orde per Jaume II quan va començar a edificar-se el castell-convent actual, del qual ara només en queden les runes.

    Menys mitologia i més rigor històric, senyora Trinidad Vila i senyors periodistes de CV Radio (per cert, “ràdio” en valencià duu accent).

ESCRIBE UN COMENTARIO

20 + dos =