https://www.cvradio.es/wp-content/uploads/2020/10/donis-salvador-cvradio-fp.jpg

EN DIRECTO 17:00 – 19:00

De tardeo

CVRADIO ON-LINE

‘De Poble en Poble’ a Paterna, Montesa, Guadassuar i Alcasser

De Poble en poble visita Paterna que continua celebrant les Festes Majors en Honor al Santissim Crist de la Fe i a Sant Vicent Ferrer. La regidora de cultura Paquita Periche ens parla del Certamen dels jocs Florals i el lliurament del Coet d’Or. Ens desplaçarem fins a Montesa. Este municipi templari prepara les festes en honor a la Santa Espina de la corona de Jesucrist i a la Mare de Deu del Castell. També farem parada a Guadassuar on les danses es converteixen en protagonistes de les festes. I farem una ullada a Alcasser que celebra la seua setmana taurina.

1 COMENTARIO
  • Arnau Soler / 26 Ago 2016

    Montesa municipi templari? No sé d’on vos heu tret això? Els templaris oferiren els seus serveis al rei en Jaume I durant la reconquesta, però una vegada conquerit el poble el castell passa a mans reials, no als Templaris. El 1289 amb la Carta Pobla (que no Puebla) continuà en mans reials. I quan es fundà l’Orde de Montesa per Jaume II el Just el 1319, ja no existia la dels Templaris. Ara bé, l’antic castell de Montesa, de fundació reial, i alguns béns de la desapareguda orde del Temple, junt amb els de l’Hospital, passaren a mans de la de Montesa. I fou a partir de la fundació de l’Orde per Jaume II quan va començar a edificar-se el castell-convent actual, del qual ara només en queden les runes.

    Menys mitologia i més rigor històric, senyora Trinidad Vila i senyors periodistes de CV Radio (per cert, «ràdio» en valencià duu accent).

ESCRIBE UN COMENTARIO

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.