Hui preparem ‘Arròs a banda’

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1 Kg. de morralla per al caldo o peix variat de Roca
- 500 g. d’arròs
- 1,5 l. de caldo
- 1 ceba
- 2 dents d’all
- 1 culleradeta de sarfrà
- 2 culleradetes de pebre roig
- 2 tomates madures ratllades
- Sal al gust
- 4 culleres d’oli d’oliva
- 1 calamar
- 1 sèpia
- 1/2 Kg. de gamba pelada
PREPARACIÓ
– En una olla amb aigua posarem tot el peix i un poc de sal. Portar a l’ebullició i coure 20 minuts.
– Colar, reservar i apartar el peix. Han de quedar 1,5 l. de caldo.
– Amb la ceba, les dents d’all i la tomata, triturar-ho tot amb la batedora.
– Posar la paella al foc, abocar l’oli i quan estiga calent afegir el puré anterior amb el pebre roig i deixar coure lentament uns 3 minuts.
– Afegir el calamar, la sèpia i les gambies prèviament tallades a trossets en la paella i es deixa fregir uns 2 minuts amb el sofregit anterior.
– Abocar el caldo i deixar-ho coure durant 20 minuts amb el safrà.
– Afegir l’arròs i deixar coure uns 20 minuts. Els primers 50 minuts a foc viu i després a foc lent.
– Retirar del foc i deixar reposar 5 minuts.
– Es servix amb la mateixa paella acompanyada amb all-i-oli.